Grot van de Mens van Spy

Grot van de Mens van Spy

Contact

Adres:

Rue du Pajot

B-5190 Spy (Jemeppe-sur-Sambre)
50.48019 4.67443 11

Telefoon(s):

+3281745328

Website(s):

Website

Deze paleolithische site behoort tot de belangrijkste van Europa en er vonden al vaak opgravingen plaats. In 1886 werden op deze plek beenderen ontdekt, na het bestuderen van deze beenderen moest de internationale wetenschappelijke wereld definitief erkennen dat er een archaïsche mens had bestaan : de Neanderthaler. Het is een uitgelezen plek om te ontspannen en weg te dromen, om te wandelen langs de bewegwijzerde paden doorheen de bossen.

Dit bosgebied, het “Bois de li Bètch-aus-Rotches” genoemd, is opgenomen in de inventaris van de gebieden van grote biologische waarde van het Waals Gewest.

Een 2,5-km Vita-parcours met 15 proeven op deze prachtige site te ontdekken tijdens het beoefenen van een leuke lichamelijke activiteit.

Op deze plek valt de vallei van de Orneau op door de verscheidenheid aan wetlands. De rivier, de oevers, de vijvers en de bronnen zijn allemaal geschikte leefgebieden voor de ontwikkeling van een gevarieerde flora en fauna. Alleen al bij de amfibieën vind je er de gevlekte salamander, de vroedmeesterpad, de alpenwatersalamander en de vinpootsalamander, de bruine kikker en de gewone pad.

Scroll naar boven