Hoe kom ik daar?

Wist je dat?
Tamines is een van de zeven martelarensteden van België

Verken Terra Curiosa en leg meer dan 500 kilometer paden af te voet, op de fiets, op de rug van een dier of met de auto door de charmante gemeentes Floreffe, Gembloux, Jemeppe-sur-Sambre, Sambreville en Sombreffe.

Je zult worden verleid door de diversiteit van het landschap en de landelijke dorpjes waar je doorheen komt. Elke route heeft zijn eigen unieke verrassingen, van abdijen tot culinaire hoogstandjes in lokale restaurants. Terra Curiosa nodigt je uit voor een spannend avontuur, rijk aan geschiedenis, smaken en natuurlijke schoonheid. Laat je je verleiden door het onbekende?

Met de auto

Terra Curiosa is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Je kunt met name de snelwegen E42 (Luik-Mons) en E411 (Brussel-Namen) nemen.

Met de bus

Veel busroutes doorkruisen ons grondgebied. Stel je route samen met behulp van de planner op de officiële website van TEC (Openbaar Vervoer).

Met de trein

Elke gemeente heeft minstens één station met goede verbindingen, dus je kunt al je reizen plannen met behulp van de planner op de officiële NMBS-website.

Met de fiets

Dankzij het netwerk van fietspaden, de RAVeL en de routes is Terra Curiosa toegankelijk voor alle fietsliefhebbers. Plan je routes met behulp van onze website.

Kom naar onze receptie

Als je op zoek bent naar ideeën voor dingen om te doen in Terra Curiosa, wandelkaarten of souvenirs, wacht dan niet langer en ga langs bij onze receptie! Gelegen naast de abdij van Gembloux, in een voormalige boerderij, is het gemakkelijk bereikbaar.

Ons adres: Rue Sigebert 3, 5030 GEMBLOUX

Met de trein: het NMBS-station van Gembloux heeft goede verbindingen en ligt op 20 minuten lopen van het Maison du Tourisme. Als je met de trein komt, is het het gemakkelijkst om de Avenue de la Faculté d’agronomie te volgen voordat je rechtsaf slaat naar de Rue Sigebert.

Met de TEC-bus: ons onthaalkantoor bevindt zich naast de halte GEMBLOUX Quatre coins (lijnen 27, 832, 851, 852).

Met de auto: de stad Gembloux is gemakkelijk bereikbaar met de auto en heeft verschillende gratis parkings die je kunt vinden met behulp van deze kaart, die je hier ook kunt downloaden.

Met de fiets: dat is gemakkelijk, het knooppunt 66 ligt vlak naast onze receptie, aan het einde van de rue Sigebert!

Scroll naar boven