Waalse routes

Onze regio wordt doorkruist door verschillende internationale en regionale routes. Lees meer over deze verschillende toeristische routes in Terra Curiosa.

Navigeer naar

Ravel of autonoom netwerk van langzame rijstroken

RAVeL 1 = Eurovélo 3

De jaagpaden langs de Samber voeren je door een landschap dat soms industrieel en soms landelijk is. De route verbindt Charleroi met Namen via Floreffe, Ham-sur-Sambre en Sambreville. Een grote ontdekking op deze route is Floreffe, met een bezoek aan de abdij.

RAVeL 2 = lijn 147

Deze route brengt je van het dorp Ligny naar Gembloux. Mis een bezoek aan het Ligny 1815 Museum en een blik op het prachtige feodale kasteel van Sombreffe niet. Eenmaal in Gembloux stop je bij het natuurreservaat Escaille en ga je verder naar Grand-Leez, waar je vlakbij het Grand-Leez bos en vijver bent, evenals de mooie Petit-Leez boerderij-kasteel en kunstgalerie.

Fietsroutes

Eurovélo

EuroVélo is het netwerk van Europese fietsroutes, bestaande uit 15 langeafstandsroutes die verschillende landen doorkruisen. In Terra Curiosa vind je EuroVélo 3, op dezelfde route als Ravel 1, en een klein stukje EuroVélo 5 in de buurt van Grand-Leez.

Rando-Vélo (RV)

Rando-Vélo is een netwerk van bewegwijzerde fietsroutes in Wallonië. Volg de twee horizontale lijnen, geel en blauw, op bomen, palen, muren, rotsen, enz.

- RVU (universiteit) Gembloux <> Louvain-la-Neuve <> Leuven

- RV6 Rijsel <> Doornik <> Soignies Villers-la-Ville <> Sombreffe <> Jemeppe-sur-Sambre <> Floreffe <> Namen <> Groothertogdom Luxemburg

- RV8 Doornik <> Bergen <> Charleroi <> Sambreville <> Floreffe <> Namen <> Luik <> Venen <> Groothertogdom Luxemburg
- RV10 Brussel <> Louvain-la-Neuve <> Namen

Regionale routes

Wallonië heeft 10 regionale langeafstandsroutes, met thema's als bier en carnaval.
In Terra Curiosa kun je de route W4 "Kanalen, rivieren en beken" volgen en de route W6 "Langs het water", die door een deel van Ravel 1 loopt.

Voetpaden

Lange afstand wandelpaden (GR)

Er zijn meer dan 5.000 km bewegwijzerde routes voor wandelaars in Wallonië en Brussel! Terra Curiosa wordt doorkruist door 3 GR routes: de 125 (Tour de l'Entre-Sambre-et-Meuse), de 126 (De Brussegem à la Semois) en de 412 (Sentier des terrils).

Historische routes

Route Napoleon

Ontdek de laatste keizerlijke wegen, historische steden en dorpen en een architectonisch, cultureel en landschappelijk erfgoed van grote diversiteit. Neem de tijd om te stoppen en deze opmerkelijke plekken te bewonderen.
Stop in Terra Curiosa bij het Ligny 1815 Museum, dat de dag van de laatste overwinning van de keizer vertelt. Een leuke route
en interactief, het hele gezin zal zich kunnen onderdompelen
in het hart van de geschiedenis.

Romeinse weg

De Romeinse weg van Bavay naar Keulen, die meer dan 2000 jaar oud is, loopt ook door Terra Curiosa, in de steden Sombreffe en Gembloux. In die tijd was deze route van grote strategische, commerciële en beschavingswaarde. Vandaag de dag is het ideaal om te wandelen en te fietsen!

Scroll naar boven