Leuke uitjes

Leuke uitjes

Wist je dat?
Lonzée is het dorp van de heksen!

Op zoek naar een leuke manier om er op uit te gaan? Op zoek naar een leuke gezinsactiviteit? Heb je een uitdaging nodig?
Ontdek hier meer over de Terra Curiosa speurtochten! Deze wandelingen in verschillende stijlen zijn toegankelijk voor iedereen, zowel kinderen, tieners als volwassenen, en beloven veel plezier voor jou, je familie en je vrienden! Dus veel plezier!

Onze notitieboeken voor kinderen

Onze schattenjachten

We hebben een boekje samengesteld met 5 schattenjachten voor de 5 gemeentes in onze streek: Floreffe, Gembloux, Jemeppe-sur-Sambre, Sambreville en Sombreffe.
Met je notitieboekje en potlood op zak reis je door 5 steden of dorpen om raadsels op te lossen – een leuke manier om de regio te ontdekken.
Het boekje is gratis verkrijgbaar bij het Maison du Tourisme en de 5 toeristenbureaus en toeristeninformatiecentra van Terra Curiosa.

Het is de perfecte gratis gezinsactiviteit!

Notitieboekjes voor ontdekkingen

Een aantal ontdekkingsboeken voor kinderen helpen je om meer te weten te komen over enkele schatten van onze streek: Floreffe met zijn duiventil en grot, Gembloux met zijn stadscentrum, Jemeppe-sur-Sambre met zijn Spiongrot en het kleine landelijke dorpje Boignée in het hart van de gemeente Sombreffe.
Ga naar het Maison du Tourisme of het plaatselijke VVV-kantoor om de verschillende boekjes op te halen en een potlood om je antwoorden te markeren.

Les chasses au trésor de Terra Curiosa
A la découverte de la grotte de Spy
La chasse au trésor de Boignée
A la découverte de Floreffe
A la découverte des grottes de Floreffe
A la découverte de Gembloux

Geocaching

Op zoek naar een ongewone, hightech activiteit?

Gewapend met je smartphone of GPS word je een schattenjager en ga je op zoek naar kleine doosjes die door anderen zijn verstopt om je te helpen een kerk, een opmerkelijk gebouw of een ongewone plek te ontdekken. Volg gewoon de contactgegevens. Het is een geweldige manier om de frisse lucht in te gaan en een regio te (her)ontdekken met familie en vrienden! Er zijn veel verborgen plekjes om te ontdekken: het kasteel van Sombreffe, de toren van Floreffe, de RAVeL, enz.

Onze Totemus schattenjachten

Totemus biedt gratis online speurtochten aan. Praktisch gezien zijn dit leuke wandelingen waarvan de route je onderweg wordt onthuld op je smartphone zodra je de vragen beantwoordt die je worden gesteld over wat je onderweg ziet.
Alles wat je nodig hebt is een smartphone en mobiele data, download de Totemus applicatie en maak een account aan (allemaal GRATIS). Kies vervolgens een speurtocht die past bij de locatie en ga op pad! Overal in Wallonië vind je totems, dus ga op avontuur en zoek ze op!

BALÂTRE EN SAINT-MARTIN

Kom in de gemeente Jemeppe-sur-Sambre genieten van de “Escales villageoises à Balâtre et Saint-Martin”, twee pittoreske dorpjes die een bezoek meer dan waard zijn.

5 km route – Start: kerk van Balâtre

BOIGNÉE

In de gemeente Sombreffe heeft het kleine dorpje Boignée om elke hoek zijn charme behouden. Ga naar “Au coeur du petit village de Boignée” om te genieten van de rust van het platteland en de totempaal te winnen!

Parcours van 3,6 km – Start: Rue de la Place 126

idée de séjours

GRAND-LEEZ

In de gemeente Gembloux neemt “Si Grand-Leez m’était conté” (Als Grand-Leez aan mij werd verteld) je mee op een rondleiding langs de molen, een aantal kapellen en natuurlijk de vijver! Combineer natuur en erfgoed terwijl je de raadsels oplost. Waarom niet van de gelegenheid gebruikmaken om te picknicken?

Parcours van 6,6 km – Start: Rue de la Place

SOYE

Waarom trakteer je jezelf niet op “Un moment à Soye” in de gemeente Floreffe? We stellen een route voor die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp voert en langs de mooiste natuurlijke plek, het Etang de Soye. Vergeet je camera niet.

Route van 5,7 km – Start: Place de l’Europe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TAMINEN

Herleef de geschiedenis van Tamines in de gemeente Sambreville door het bloedbad van 22 augustus 1914 te herdenken en enkele prachtige erfgoedverrassingen te ontdekken. Deze stedelijke route is toegankelijk voor kinderwagens en mensen met beperkte mobiliteit.

4 km route – Start: Eglise Saint-Martin

GEMBLOUX

De stad Gembloux is vooral bekend om haar Agro-Bio Tech faculteit, maar heeft ook een lange geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen, waarvan nog steeds sporen te zien zijn in de straten en lanen van het centrum: de gebouwen van de oude abdij, de stadsmuren, het Belfort. Er is genoeg te ontdekken voor nieuwsgierigen.

4,7 km – Start: Toeristische dienst van Gembloux

De wandeling van de Agronauten

Waarom maak je geen interactieve wandeling over de Faculty of Gembloux Agro-Bio Tech en ontmoet je de kleine mensjes en hun magische wezens?
Pak je smartphone, download de app en maak een leuke wandeling door de botanische tuin, het arboretum en de emblematische plekjes van de voormalige abdij van Gembloux.
Word een Agronaut en verken de levende wereld op zoek naar een beter begrip van ecosystemen.
Alleen of in een groep, deze wandeling is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en biedt twee verschillende vormen: een interactief verhaal en een spel met raadsels.

Fossielen in de stad" wandelingen

Vivasciences nodigt je uit om de stad Gembloux op een andere manier te ontdekken: door de talloze fossielen te ontdekken die verspreid liggen in de bouwstenen.

Download de bestanden of haal ze op bijde receptie van Terra Curiosa om paleontoloog te worden! Deze activiteit staat open voor kinderen vanaf groep 5 en is perfect om wat leuke tijd met het gezin door te brengen.

Fossiles en ville : clé de détermination des fossiles
Fossiles en ville : le guide des débutants
Fossiles en ville : Gembloux
Scroll naar boven