Knooppunten

Heb je deze groen-witte borden overal in onze mooie regio gezien? Het is het dot-node netwerk! Laat dat een belletje rinkelen? Volg de gids!

Dankzij het puntenknooppuntennetwerk kunnen fietsliefhebbers in alle vrijheid hun eigen route samenstellen die past bij hun kunnen.

Knooppunten zijn weggedeelten van 5 tot 8 km lang, die oriëntatiepunten met elkaar verbinden die zijn aangeduid met een nummer. Samen vormen ze een uitgestrekt “spinnenweb” dat zich over heel België en daarbuiten verspreidt. In het veld wordt elk nummer gemarkeerd door een baken dat bij elke kruising wordt geplaatst.

Op een kaart of een routeplanner kun je gemakkelijk je route samenstellen door de delen te markeren die met een afstand zijn aangegeven. Je schrijft dan de nummers op die je moet volgen en als je eenmaal op de fiets zit, heb je geen kaart of GPS nodig, maar volg je gewoon de markeringen.

Het netwerk kan in beide richtingen worden gebruikt en is oneindig flexibel, ook tijdens de reis.

In Terra Curiosa is de bewegwijzering al geïnstalleerd op de verschillende secties en de routeplanner is beschikbaar om je te helpen bij het plannen van je route door ons gebied.

Een papieren kaart volgt later. Een beetje meer geduld…

Plan je route

Sélectionnez votre point-noeud sur la carte

Enregistré
Alt max: N/A
small-mountain
Alt min: N/A
Distance: N/A
Deniv.max: N/A
decrease
Deniv.min: N/A
Scroll naar boven