Terug naar nieuws
Leestijd: 6 minuten

10 Heerlijke terrassen in #Terra Curiosa

Wil je je weekend een vakantiegevoel geven? Wat is er lekkerder dan genieten op een zonnig terras, nippen van een goede cocktail of een kleurrijke salade eten?
Hier zijn 10 plaatsen waar je je wens in vervulling kunt laten gaan en wat quality time kunt doorbrengen in onze regio!

1. HET P’TIT CORTIL TERRAS MET UITZICHT

Zin in een camping met panoramisch uitzicht op Floreffe? Bij P’tit Cortil kun je genieten van een drankje, een hapje eten, een spelletje tafeltennis of jeu de boules, en zelfs de kinderen vermaken in de speeltuin – en dat alles met uitzicht op het Floreff landschap!

Om te eten: vrijdag tot zondag – Om te drinken: dinsdag tot zondag

2. HET TERRAS VAN DE FALNUÉE GOLFBAAN

In de prachtige omgeving van het “Ferme-Château-Golf-Hôtel-Brasserie” in Falnuée kun je genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje terwijl je de golfers aan het werk ziet.
Is je glas leeg? Kom op, het is nu jouw beurt om te golfen, dus doe het rustig aan met het aperitief!

3. HET VERBORGEN TERRAS VAN “CA PASSE ROOM

Bij “Ca passe Cream” draait alles om heerlijke ijsjes. Maar niet zomaar een boerderij: Jade is boerin en verantwoordelijk voor de hele productieketen van haar producten! De ene uitdaging leidde tot de andere en in samenwerking met plaatselijke winkeliers voegde ze een cocktailbar toe aan haar zaak. Het proeflokaal-bar ligt in het centrum van Gembloux en heeft een heerlijk terras waar je van de zon kunt genieten!
Natuurlijk hebben we het voor je getest en het was een succes!

4. HET HELLENDE TERRAS VAN DE BAROMETER

Een terras in een smalle, steile ruimte? Blijkbaar heeft dat Christophe, de eigenaar van de Baromêtre, niet afgeschrikt. Geen probleem: hij heeft de ruimte geoptimaliseerd en een trappenterras gemaakt! Hier kun je genieten van lokale producten die met zorg zijn bereid!

5. LA GRAND’PLACE AUX TERRASSES D’AUVELAIS

We hebben het niet over één terras, maar over een hele reeks terrassen. Op de Grote Markt in Auvelais vind je een aantal etablissementen waarvan de terrassen tot leven komen zodra er een straaltje zon opkomt!
De Sambrevillois hebben gegarandeerd een geweldige tijd!

Wil je weten wat Sambreville te bieden heeft? Klik hier om erachter te komen!

6. DE INSOLITE TERRACE BIJ DE CARPE DIEM PENICHE (tijdelijk gesloten)


Als je op zoek bent naar een beetje vakantie, ga dan naar de oevers van de Nangot, waar Philippe je met zijn legendarische goede humeur zal verwelkomen op zijn Floreff-schip! Er is genoeg om van te houden: uitzicht over de Samber en de weelderige groene omgeving, picknickplaats, barbecue, parkeerplaats voor campers… Welkom in Floreffe-en-Provence!

En nu we toch aan de oevers van de Samber zijn, waarom huren we geen fietsen bij hetOffice du Tourisme en volgen we de route langs de RAVeL?

7. HET TERRAS BIJ CHÂTEAU DE PETIT-LEEZ

Dit prachtige 17e-eeuwse kasteel is de perfecte plek om een rustig moment door te brengen onder het genot van een lokaal biertje of zelfgemaakte appelsap. Het park van het kasteel, het klankpad en de tientallen beeldhouwwerken liggen op een steenworp afstand, evenals de tentoonstellingszalen van de galerie voor hedendaagse kunst Exit11.
Geopend van donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur.

8. TERRAS BIJ DE BOERDERIJ VAN BERTINCHAMPS

Dit bier van eigen bodem wil je niet missen: Bertinchamps!
Misschien heb je er al van gehoord? Maar ken je deze emblematische plek waar het wordt gemaakt? Op dezelfde plek kun je de kuipen van de brouwerij bezoeken, heerlijke lokale producten kopen in de Comptoir, een smakelijk lokaal gerecht eten of een wandeling maken die vernoemd is naar een bier.
En natuurlijk een Bertinchamps drinken op het Bertinchamps terras midden in de velden. En eerlijk gezegd raden we het van harte aan.

9. DE TERRASSEN VAN PLACE SAINT-JEAN

Een must-see plek in Gembloux om van de zon te genieten is Place Saint-Jean, bovenaan de Grand Rue. Het is een kleine concentratie van bars en restaurants waar het leven goed is: Le cube55 met zijn pallet meubels en live muziek, de brasserie Saint-Jean en zijn bar de “Jean Petit qui danse”, de pizzeria Poldos en de Sun! Er is genoeg om je smaakpapillen te prikkelen als je de stad van het bestek bezoekt!

En om het meeste uit deze mooie dag te halen, kun je ons iets hogerop bezoeken. We raden je graag een heleboel leuke activiteiten aan, waaronder een bezoek aan de Benedictijnse Abdij, op een steenworp afstand!

10. DE VORK RECHTS

Een landelijke omgeving, een mooi dorpsplein, een goede maaltijd in de tuin – je vindt het allemaal in het restaurant “La fourchette à droite” in Balâtre. Het mooie terras zorgt ervoor dat je langer wilt blijven!

Dus laten we opstaan en aan de slag gaan, en om je te helpen bij het verwerken hebben we een geweldige TOTEMUS wandeling voor je!

Delen op sociale netwerken

Recente artikelen

Scroll naar boven