Terug naar nieuws
Leestijd: 9 minuten

Ontdek Terra Curiosa met kinderen!

De vakantie nadert en je bent op zoek naar activiteiten om met je kinderen of kleinkinderen te doen? Dit artikel is voor jou! Lees hier hoe je met je gezin een geweldige tijd kunt hebben bij #Terra Curiosa, waar jong en oud plezier aan beleven!

Musea om te leren!

Hier presenteren we twee musea die geschikt zijn voor jongeren en leuke, leerzame rondleidingen bieden.

De ruimte van de spionnenman

De Espace de l’Homme de Spy dompelt je onder in het hart van de prehistorie en nodigt je uit om in de voetsporen van de beroemde Neanderthaler te treden. Het interpretatiecentrum biedt rondleidingen op eigen gelegenheid en rondleidingen met een gids (1 uur). Het hoogtepunt van de show: een levensgrote 3D reproductie van Spyroux, die zeker de aandacht van de hele familie zal trekken (en als hij je in de ogen kijkt, krijg je het gevoel dat je er zelf bij bent!) Er is ook een wandeling naar de Spionnengrot en een speciaal boekje voor kinderen om van een korte wandeling een grote ontdekking te maken… We vertellen je er alles over aan het einde van dit artikel, in de rubriek “natuur”!

Het museum Ligny 1815

In een ander register,
het Ligny 1815 Museum
gewijd aan de laatste overwinning van Napoleon. Met zijn leuke en interactieve parcours neemt het museum je mee terug naar 16 juni 1815. Kinderen kunnen het verhaal zien, aanraken, horen en zich erin verdiepen voor een leuke en spannende tijd in Ligny. Speciale vermelding verdient de laatste kamer op de begane grond, waar bezoekers de verleiding niet kunnen weerstaan om archeoloog te spelen!

Kunst om te bewonderen

Wie zei dat kunst voor volwassenen was?

Terra Curiosa heeft twee geweldige plekken om te bezoeken!

Eerst is er Prizme. Wat is dat? Prizme is een stedelijk kunstproject dat in 2018 werd ingehuldigd in het centrum van Gembloux. Concreet zijn dit reusachtige fresco’s die verspreid zijn over de stad, op gevels en etalages: loop rond, bewonder en interpreteer! De bezoekersgids is verkrijgbaar bij de Toeristische dienst van Gembloux en de Administration Communale.

Daarna gaan we naar het mooie dorpje Grand-Leez en stoppen we bij het Château de Petit-Leez. Een fantastische omgeving om de kunstwerken te bewonderen! Naast de Exit11 galerie voor hedendaagse kunst en de ruimte gewijd aan Zimbabwaanse kunst, beschikt het landgoed over een prachtig, groot park bezaaid met kunstwerken.

Image4Image4
Image3Image3

Alles over Exit11

Spelen om te ontwaken

Als er iets is waar je niet de mist mee in kunt gaan als het gaat om activiteiten voor kinderen, dan is het wel alles wat met spelletjes te maken heeft, en daar is bij Terra Curiosa geen gebrek aan!

Eerst maakten we een boekje met 5 speurtochten, in samenwerking met onze 5 toeristenbureaus en toeristische informatiecentra! Ontdek 5 plaatsen en hun erfgoed door raadsels te beantwoorden! Heb je niets toe te voegen aan dit prachtige notitieboek? Geen paniek, we hebben het bijbehorende potlood.

Vervolgens kun je bij het toeristenbureau van Floreffe of de Moulin-Brasserie de l’Abbaye het pakket “Vrienden van Flory” kopen voor €10! Het pakket bevat de knuffel Flory, een zwembadtas en een potlood met de afbeelding van de mascotte, een wandelkaart om het erfgoed van Soye te ontdekken, een schatkaart (spel in het centrum van Floreffe) en een puzzelboekje gewijd aan de duiventil. Alle ingrediënten voor een geweldige tijd in de stad! En dat is nog niet alles: als ze de raadsels op de kaart hebben opgelost, maken de kinderen kans op een echte schat! Kom op, meer vertellen we niet en we laten je nog even in spanning…

Ik heb net te horen gekregen dat er ook drie nieuwe spelboeken zijn van Visit Floreffe, Visit Sombreffe en Visit Gembloux, in samenwerking met ons Maison du Tourisme.  Aan jou om ze te ontdekken!

Nog steeds op jacht, maar deze keer voor het hele gezin: heb je al gehoord van onze TOTEMUS wandelingen? Ons Maison du Tourisme heeft samen met de app 5 leuke routes samengesteld waar je ontdekking met wandelen en plezier kunt combineren! Verleid? Het is hier! Balâtre, Boignée, Grand-Leez, Soye en Tamines!

Nog één ding:
geocaching
Geïnteresseerd? Kortom, het is de grootste schattenjacht ter wereld. En je kunt dicht bij huis meedoen. Download de applicatie en vind de caches die bij jou in de buurt zijn verstopt: elke cache bevat een schat!

En als je meer een binnengamer bent, hebben we die ook in de winkel! Niet 1, niet 2 of 3, maar 6 plaatsen om de kinderen binnen te vermaken: Park Mini-Jones; Le Repaire des Arsouilles; Le Pays des Merveilles; Jump XL; XTrem Fun Park (vanaf 8 jaar); MI12 Fun Center.

Verbinding maken met de natuur

Om met een goed gevoel af te sluiten, zijn hier een paar plaatsen en activiteiten in de natuur die bijzonder geschikt zijn voor kinderen.

Aan het begin van dit artikel vertelden we je over een wandeling naar de grot van Spy en een boekje voor kinderen. De Espace de l’Homme de Spy (EHoS) heeft een leuk wandelboekje samengesteld zodat kinderen tussen 7 en 12 jaar een kaart kunnen gebruiken om hun ouders de weg te wijzen van het museum naar de Grotte de Spy.
Onderweg ontdekken ze met spelletjes en puzzels de prehistorie en de omgeving. Het boekje is helemaal gratis en verkrijgbaar bij de EHoS-receptie tijdens openingstijden (woensdag tot en met zondag, 13.00 tot 17.00 uur).

Als het op natuuractiviteiten aankomt,
François en zijn ezels
verstand van zaken! Kies voor een ezeltocht van 1 tot 6 uur voor het hele gezin voor een moment van herbronning! Op het programma: een wandeling, contact met de dieren en uitleg over de natuur. Een speciaal moment voor jong en oud!

In dezelfde geest is Les Compagnons des Prés een paarden- en animatieboerderij die activiteiten, cursussen en workshops aanbiedt voor iedereen! Kinderen kunnen paarden, ezels, schapen, geiten en varkens ontmoeten en een moestuin ontdekken! L’Arche des Prés, in Sombreffe, biedt ook cursussen aan op de boerderij, maar zal deze zomer stoppen. Waarom niet in de herfst?

Last but not least is een bezoek aan de magische grotten van Floreffe echt iets voor kinderen! De juiste begeleiding en leuke activiteiten zorgen ervoor dat je een geweldige tijd hebt met je gezin.

Voor meer wandelingen...

Als je met het hele gezin wilt genieten van wandelingen in de hele regio, nodigen we je uit om ons online platform en onze speciale wandelrubriek op de website www.terracuriosa.be te bezoeken!
En als je deze tochten op de fiets wilt doen, kun je bij de meeste VVV-kantoren fietsen huren! We verwelkomen je graag bij ons om je nog meer leuke ideeën te geven!

We verwelkomen je graag bij ons om je nog meer leuke ideeën te geven!

Delen op sociale netwerken

Recente artikelen

Scroll naar boven