Terug naar nieuws
Leestijd: 6 minuten

De ruimte van de mens van spion tot onoz

FOCUS in dit artikel op de Espace de l’Homme de Spy, een must-see bij Terra Curiosa. In dit gebouw, een voormalig waterreservoir, is ook het VVV-kantoor van Jemeppe-sur-Sambre gevestigd.

Hallo ! We willen graag weten wie er achter EHOS zit. Kun je ons iets vertellen over je team?


De Espace de l’Homme de Spy is een klein team van 4 mensen die zowel het interpretatiecentrum als het toeristenbureau van Jemeppe-sur-Sambre runnen: Charline, Michel, Fred en Marie. We doen allemaal een beetje van alles (receptie, rondleidingen, advies, enz.), maar we hebben allemaal onze eigen specialiteiten. Marie is onze manager en zorgt ook voor het toeristenbureau. Michel is ook betrokken bij alles wat met toerisme te maken heeft en hij is ook onze ‘Meneer Nederlands’ voor vertalingen! Fred en Charline zorgen voor het Interpretatiecentrum, organiseren evenementen, sleutelen, beheren de communicatie enzovoort.

Een heel eclectisch team! Wat is jullie achtergrond?

We hebben allemaal een heel verschillende achtergrond, waardoor ons werk elkaar goed aanvult. Laurence is archeoloog van opleiding, Michel heeft een achtergrond in public relations en Fred heeft veel ervaring in de archeologie, maar heeft ook gewerkt als specialist in onderwijs. Charline heeft een solide achtergrond in communicatie. Marie is archeologe van opleiding en heeft een achtergrond in animatie en lesgeven.

Dus jullie zijn allemaal geland bij de beroemde Spy Man Space. Kun je ons vertellen wat je daar kunt doen?

Bij de EHoS bieden we rondleidingen aan of op eigen gelegenheid in het Interpretatiecentrum, een museum gebaseerd op de ontdekking van twee Neanderthaler skeletten bij Spy. Het hoogtepunt is onze hyperrealistische reconstructie van Spy Man, genaamd “Spyrou”! Daarnaast geven we ook de routebeschrijving voor de wandeling naar de grot van Spy, die naast het centrum ligt. Als toeristenbureau bieden we ook andere routes voor uitstapjes (waaronder fietsen: we hebben 4 elektrische fietsen en 2 mountainbikes te huur) en geven we advies en tips over de verschillende dingen die er in de regio te doen zijn. Kortom, we bieden een aantal geweldige activiteiten die natuur en cultuur combineren!

Image3Image3
Image2Image2
IMG_2029_B_ROBINET_EHOSIMG_2029_B_ROBINET_EHOS

Wil je EHos bezoeken?

Ontdek alle praktische informatie op hun website!

Het is een opwindende plek om te zijn! We kunnen ons voorstellen dat u, net als de rest van de sector, de dupe bent geworden van de Covid-19 gezondheidscrisis. Hoe heeft het voor jou uitgepakt?

Net als alle Belgische toeristische en culturele actoren hebben we zwaar geleden onder de situatie. We waren alle 4 aan het telewerken tijdens de lockdown en we moesten alle tentoonstellings- en evenementenplannen die we tot september hadden annuleren. Het was emotioneel erg moeilijk om al deze projecten de een na de ander geannuleerd te zien worden. Maar we zijn erin geslaagd om terug te veren en met een aantal geweldige nieuwe ideeën te komen!

Geweldig! Waar kunnen we je vinden?

We zijn geopend van woensdag tot zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Je kunt ook contact met ons opnemen via e-mail (info@hommedespy.be), per telefoon (081 74 53 28) of bezoek onze website(www.ehos.be) en onze Facebook en Instagram pagina’s.

Wil je nog iets toevoegen?

We hebben een leuk wandelboekje voor kinderen samengesteld om gezinnen een leuke manier te geven om de grot te bezoeken! Het is verkrijgbaar bij onze kantoren! We plannen deze zomer ook een serie verhalenwandelingen (info op onze website en sociale netwerken). Kom natuurlijk bij ons langs! Blijf op de hoogte via onze website en sociale netwerken! De interesse van mensen in het museum en de regio is onze grootste motivatie.

Delen op sociale netwerken

Recente artikelen

Scroll naar boven