Terug naar nieuws
Leestijd: 4 minuten

6 Totemus schattenjachten in Terra Curiosa!

Ze staan allemaal online!!! Onze 6 Terra Curiosa Totemus speurtochten!!! Totemus ? Wees nieuwsgierig en kom hier ontdekken waar we het over hebben!

Wat is Totemus?

Totemus biedt gratis online speurtochten aan. Praktisch gezien zijn dit leuke wandelingen waarvan de route je onderweg wordt onthuld op je smartphone zodra je de vragen beantwoordt die je worden gesteld over wat je onderweg ziet.
Alles wat je nodig hebt is een smartphone en mobiele data, download de Totemus applicatie en maak een account aan (allemaal gratis). Selecteer vervolgens een jacht aan de hand van de locatie, en daar ga je!

En hoe zit het met Terra Curiosa?

Dus besloten we een schattenjacht te maken voor onze 5 gemeenten en sinds een paar dagen staan ze allemaal online, beschikbaar op de Totemus-applicatie. We nemen je mee op een gevarieerde tocht door Gembloux en 5 dorpen.

BALÂTRE EN ST-MARTIN

Kom in de gemeente Jemeppe-sur-Sambre genieten van de “Escales villageoises à Balâtre et Saint-Martin”, twee pittoreske dorpjes die een bezoek meer dan waard zijn.

5 km route – Start: kerk van Balâtre

BOIGNÉE

In de gemeente Sombreffe heeft het kleine dorpje Boignée om elke hoek zijn charme behouden. Ga naar “Au coeur du petit village de Boignée” om te genieten van de rust van het platteland en de totempaal te winnen!

Parcours van 3,6 km – Start: Rue de la Place 126

GRAND-LEEZ

In de gemeente Gembloux neemt “Si Grand-Leez m’était conté” (Als Grand-Leez aan mij werd verteld) je mee op een rondleiding langs de molen, een aantal kapellen en natuurlijk de vijver! Een geweldige manier om natuur en erfgoed te combineren terwijl je de raadsels oplost 😉 En waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om te picknicken?

Parcours van 6,6 km – Start: Rue de la Place

SOYE

Waarom trakteer je jezelf niet op “Un moment à Soye” in de gemeente Floreffe? We stellen een route voor die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp voert en langs de mooiste natuurlijke plek, het Etang de Soye. Vergeet je camera niet 😉

Route van 5,7 km – Start: Place de l’Europe

TAMINEN

Herleef de geschiedenis van Tamines in de gemeente Sambreville door het bloedbad van 22 augustus 1914 te herdenken en enkele prachtige erfgoedverrassingen te ontdekken. Deze stedelijke route is toegankelijk voor kinderwagens en mensen met beperkte mobiliteit.

4 km route – Start: Eglise Saint-Martin

GEMBLOUX

De stad Gembloux is het decor voor de 6e schattenjacht “Wandeling door de stad van de snijders”! Deze stadswandeling nodigt je uit om een uitzonderlijk erfgoed te ontdekken.

4.7 km route – Start: Toeristenbureau (Rue Sigebert, 1)

De routes zijn een samenwerking tussen Totemus, het Maison du Tourisme Sambre-Orneau en de verschillende VVV-kantoren en Toeristische Informatiecentra in onze 5 gemeenten. Al met al is het een groot succes waar we trots op zijn en dat je kunt ontdekken wanneer je maar wilt, want de cursussen zijn het hele jaar door toegankelijk.

Delen op sociale netwerken

Recente artikelen

Scroll naar boven